Wiosenna sałatka do grilla

10 minut i gotowa!

Składniki:

  • 2 sałaty lodowe średniej wielkości
  • pomidorki koktailowe 250 g
  • 2 opakowania mozzarelli w kulkach
  • słoik zielonych oliwek (zwykłych lub nadziewanych pastą paprykową)
  • 1 czerwona cebula
  • 1 opakowanie sosu greckiego - sos przygotować wg przepisu na opakowaniu


Sposób przygotowania:
1. Liście sałaty porwać na kawałki. Pomidorki pokroić na ćwiartki. Kulki mozzarelli odsączyć z zalewy, można pokroić na połówki. Cebulę posiekać w piórka. Oliwki odsączyć z zalewy.

2. Wszystkie składniki połączyć z sosem w dużej salaterce. Wymieszać.

Smacznego!


2 komentarze:

  1. Faktycznie ekspresowa :) Przyda się na rozpoczęcie sezonu grillowego- jeszcze przede mną :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Muszę się chyba wybrać nad Odrę na grilla i koniecznie zrobię taką sałatkę.

    OdpowiedzUsuń